→ login

PRAKTISCHE OEFENINGENGRAMMATICALE OEFENINGEN

LOGIN

Welkom bij Taalsprint

Online oefenen

Taalsprint is een unieke website met online oefeningen Nederlands voor anderstaligen en NT2-leerders. De website biedt zowel grammaticale als praktische oefeningen, telkens opgedeeld in drie niveaus: Beginner, Intermediate en Advanced. Alle oefeningen zijn opgebouwd rond een bepaalde praktische situatie, en doen je de taal op een actieve manier gebruiken. Ze verbeteren niet alleen je taalvaardigheid, grammatica en woordenschat, maar geven ook een beeld hoe de Belgische maatschappij functioneert en bevorderen de integratie.

Voor wie?

Taalsprint is in de eerste plaats bedoeld als extra oefenmateriaal voor volwassenen die een cursus NT2 volgen, en online hun taalvaardigheid willen verbeteren. De thema's sluiten mooi aan bij de thema's van de populairste handboeken. Ook scholen kunnen zich abonneren op de website, en hun cursisten gebruik laten maken van de website.

Hoe werkt het?

Via de menu's links krijg je toegang tot de oefeningen. Bij elke oefening staat een korte beschrijving en een moeilijkheidsgraad. Je kan gratis een aantal oefeningen uitproberen, maar om toegang te krijgen tot de hele website moet je je registreren. Om de oefeningen te maken heb je Flash nodig. Je kan deze hier gratis downloaden.

Waarom Taalsprint?

  • Meer dan 200 uur interactief oefenmateriaal
  • Oefeningen à la carte
  • Onmiddellijke feedback
  • Online werken aan lees-, luister- en schrijfvaardigheid
  • Online werken aan grammatica en woordenschat